Politički nekorektna danska TV serija.

Rita je nastavnica u osnovnoj školi, koja dobija pritužbe i omražena je među roditeljima, stručnjacima, protestnom generacijom šezdesetosmaša i svima koji pokušavaju da je kontrolišu. Međutim, učenici je obožavaju, jer znaju da se bori za njih. Usredsređena na školske bitke, Rita ponekad zapostavlja svoju decu koja i sama imaju probleme.

Rita je večita buntovnica, zbog čega često ulazi u konflikte, ali je to samo privremeno umiruje, jer ožiljci odrastanja uz oca tiranina nikada nisu zarasli. Ali, pakao iz detinjstva stvorio je Ritu – nepredvidivu, politički nekorektnu, borbenu. Mariju Antoanetu iz predgrađa, srednjoklasnog Hjua Hefnera. To nije najlakši put za nastavnika, ali je učenici obožavaju, možda zato što je i sama još uvek dete.

Ipak, stvari se brzo menjaju. Kada njen sin dovede kući svekra i svekrvu, ispostavlja se da je on Ritin dečko iz tinejdžerskih dana, za koga tada nije bila spremna da se veže. Fin, dobar čovek koji ju je naterao da preispita odakle potiče sav taj gnev. Sada se vratio u njen život i Rita dobija poslednju šansu da se suoči sa prošlošću koja i dalje upravlja njenim životom.

Rita je nastavnica kakvu bih obožavao. Anarhista u duši, prepametna i pomalo kučkasta. Od mene dobija 5+.” Scallywag Magazine
“Rita, opčinila si me!” – Henrik Palle, Politiken
“Preterali su s Ritom. Ali u pozitivnom smislu!” – Berlingske Tidende


Nagrade:
TV Festival u Monte Karlu 2012.
Zlatna nimfa za glavnu žensku ulogu u dramskoj seriji – Mille Dinesen
Još 15 nominacija