Kenedijevi
Kennedys, The

Nazivali su ih američkom kraljevskom porodicom. Ali, taj naziv, ni njih ni državu, ne opisuje kako treba. Kralj se postaje rođenjem. Kenedijevi su zaradili taj status na potuno američki način – uz pomoć ambicije, napornog rada i volje da kada je potrebno zanemare pravila.

“Kenedijevi” je osmočasovna mini-serija, istorijski tačna dramatizacija u kojoj su dešavanja vezana za državu i Ovalni kabinet stavljena u drugi plan u korist intenzivnim i često eksplozivnim ličnim odnosima u okviru porodice, daleko od očiju javnosti.

Ovo je priča o ocu i njegovoj opsesiji da izleči komplekse i neuspehe preko sinova. Upoznajemo sinove koji su dobili ovu odgovornost i kako smrt jednog brata prebacuje teret na sledećeg u nizu. Saznajemo i priču tri supruge koje uprkos međusobnim razlikama dele izazove života u centru pažnje, zategnutih brakova i pronalaženja sopstvene važnosti u senci poznatih muževa.

Bili su možda prva američka politička dinastija koja je prepoznala vrednost imidža u poređenju sa neprijatnom istinom. Istorija nam govori šta su postigli. “Kenedijevi” nam govori ko su oni, zapravo, bili.

Tvorci serije Džoel Surnou i Stiven Korniš, su dobitnici nagrade Emi i stoje iza popularne serije “24”.


Nagrade i nominacije
Monte-Carlo TV Festival
2011 – Nominacija Golden Nymph Mini-Series – Best Performance by an Actor – Tom Wilkinson