Doktor Martin
Doc Martin

Ova serija je upravo ono što je doktor prepisao! (TV Times)

Dr Martin Elingam, sjajni i uspešni vaskularni hirurg u Imperijalnom koledžu u Londonu, razvija hemofobiju (strah od krvi), zbog čega je primoran da prestane da se bavi hirurgijom. Dobija mesto kao jedini lekar opšte prakse u mirnom selu Portven, u kom je provodio letnje raspuste kao dete s tetkom Džoan, koja u selu ima farmu. Po dolasku u Portven, gde ga, na njegovu žalost, lokalci oslovljavaju s “doca Martin”, nalazi kliniku u potpunom rasulu.

Serija prikazuje Elingamovu komunikaciju s meštanima. Uprkos izuzetnoj stručnosti, Elingam je mrzovoljan, svadljiv i nedruželjubiv. Njegov direktan, distanciran pristup vređa većinu meštana, što se pogoršava njegovim neprijatnim reakcijama na njihove bezazlene, neuke komentare. Oni stiču utisak da je novi doktor odsečan čovek preke naravi, dok on smatra da obavlja svoju dužnost na profesionalan, knjiški način, ne gubeći vreme na usputno ćaskanje.

Serija Doktor Martin godinama ostvaruje najviše rejtinge u udarnim večernjim terminima u Velikoj Britaniji. Lokalne verzije serije snimljene su u Španiji (Antena 3), Francuskoj (TF1), Nemačkoj (ZDF), Grčkoj (Mega), Holandiji, Rusiji i Češkoj. Uz to, u pripremi je američki rimejk serije, pod vođstvom Marte Kaufman, autorke čuvene serije ‘Prijatelji’.

“Apsolutno urnebesna” – London Evening Standard

“Simpatična, uzbudljiva i izuzetno zarazna” – Slate

“Zabavna i uvrnuta” – Los Angeles Times


Nagrade i nominacije
Brojne nagrade i nominacije uključujući
Britansku nagradu za najbolju televizijsku komediju