Ratna generacija
Generation War

Petoro prijatelja zarobljeno u iskrivljenim ideologijama i sirovom nasilju.

Berlin, 1941. petoro prijatelja žarko žele da postanu heroji u avanturi koja će zauvek promeniti Evropu – ali i njih same.

Staloženi, visoko odlikovani oficir Vilhelm odlazi na istočni front sa mlađim bratom Fridhelmom, osetljivim sanjarem koga više zanima književnost nego rat. U Vilhelma je do ušiju zaljubljena Šarlot, mlada medicinska sestra koja se raduje što će služiti u Vermahtu, takođe na istočnom frontu.

Greta je talentovana pevačica koja žudi da postane nova Marlen Ditrih, njen dečko Jevrejin Viktor još ne uspeva da ubedi roditelje da napuste Nemačku… Odvažnost i hrabrost su u prvom planu, kao i izdaja – vrednosti, uverenja, ljudskosti. Fridhelm se pretvara u bezočnu mašinu za ubijanje… Vilhelm napušta svoje trupe i izlazi pred vojni sud… Šarlotina nacistička ideologija se urušava kada izda jevrejsku sestru koja pomaže nemačkoj vojsci… Greta dobija papire za Viktorov beg prodavši sebe SS pukovniku. Oni i milioni drugih su želeli da budu heroji; ali niko nije mogao da nasluti šta će rat na kraju doneti njima, ali i ostatku sveta…

“Fascinantno preispitivanje nemačke krivice i odgovornosti u toku Drugog svetskog rata” – Variety

“Prvoklasna vožnja kroz strašan istorijski period.” – Film Journal International

“Ovakvi serijali retko izazvaju toliku raspravu i interesovanje” – The Economist


Nagrade
13 nagrada uključujući 7 televizijskih nagrada nemačke filmske za
akademije i nagradu Međunarodnog televizijskog festivala u Šangaju
za najbolju režiju.