Mamon
Mammon

Novinar razotkriva prevaru u velikoj multinacionalnoj kompaniji, saznaje da je u nju umešana njegova porodica, što mu uništava karijeru, porodične odnose i uvlači ga u misteriju koja sledi.

Peter Veros je beskompromisni novinar koji radi za najuticajnije norveške novine. Prateći priču o jednom finansijskom skandalu, dolazi do užasnih dokaza protiv svog brata od neimenovanog izvora. Međutim, pravi najveću grešku u životu kada objavi članak o tome. Peter ne može da spreči brata da izvrši samoubistvo, što uništava živote snaje Eve i šesnaestogodišnjeg bratanca Andreasa. U mahnitom pokušaju, Peter konačno uspeva da pronađe anonimni izvor, ali je to otkriće poražavajuće: izvor je bio njegov brat.

Tako počinje potraga za istinom koja dovodi Petera u unutrašnje krugove moći u norveškoj finansijskoj, političkoj i medijskoj eliti. Kako Peter polako uviđa da je njegov brat bio umešan u mnogo veći skandal od onog koji je on sam razotkrio, neko pokušava da ga upozori. Kada mladi Andreas nestane, Peter – koji se zakleo bratu da će paziti na njegovog sina – se plaši da ode u policiju. On i dečakova majka kreću u potragu za Andreasom pre nego što mu neko naudi da bi se osvetio Peteru. Što je bliži istini, to stvari postaju opasnije po njega i bratovljevu porodicu.

Novi norveški kriminalistički triler sadrži sve elemente uspešnog nordijskog noar filma, u kombinaciji sa dodatnim stepenom sofisticiranosti – The Telegraph

Mamon funkcioniše, jer su elementi misterije odlično skrojeni i izvedeni. – The Hollywood News

Mamon je moderan triler pun preokreta. – The Killing Times