Remek delo Franka Herberta pretočeno u spektakularnu mini-seriju

Smešten u daleku budućnost i na pustinjsku planetu Arakis, “Dina” donosi epsku priču koja se vrti oko čudotvornog začina, izvora dugovečnosti, zdravlja i mudrosti, najvećeg blaga koju galaktička Imperija poseduje. Arakis, širom galaksije poznata kao Dina, divlja je planeta paklenih pustinja i kataklizmičnih oluja i jedina planeta na kojoj ovaj začin postoji.

Oko Dine se zbog toga sve vrti. Moć, uticaj, vlast, sve je vezano za kontrolu Dine. Pol, naslednik kuće Atreidiosa, igrom slučaja nađe se u središtu ove borbe oko Dine. Na njegovim mladim plećima je teret univerzume, sudbina Imperije ali i njegove sopstvene sudbine ugrožene od strane mračnih sila.

Nagrađena mnogobrojnim nagradama, ova mini serija ostvalja bez daha, kako zbog akcije i scenografije, tako i zbog spektakularne glumačke ekipe koju predvodi Vilijem Hart.

“Da li je uopšte moguće da bilo kakva ekranizacija može da učini zadovoljnima legije obožavaoca kultnog Herbertovog romana? …Moguće je. I to impresivnim korišćenjem mašte u interpretaciji Herbertovih političkih, socijalnih i religioznih ideja. Koje su tretirane iskreno, pokazane uz maksimum magije i minimum cinizma.” – The New York Times

“Reč je o adaptaciji koja će pružiti zadovoljstvo Herbertovim obožavaocima. Serija, velikim naporom da oživi Herbertov svet, prevazilazi sva očekivanja.” – Needcoffee.com


Nagrade
Osvojio 9 nagrada i 9 nominacija uključujući
Primetime Emmy nagradu 2001.
Osvojio Primetime Emmy Outstanding Cinematography – Vittorio Storaro
Outstanding Special Visual Effects for a Miniseries, Movie or a Special