Redov Pisful
Private Peaceful

Razdvojeni zbog ljubavi. Ujedinjeni u ratu. Razoreni zbog nepravde.

Ovo je priča o neraskidivoj vezi između dva brata: od detinjstva provedenog u ruralnom Devonu do bojnih polja u Prvom svetskom ratu, zasnovana na bestseleru pisca Majkla Morpurga, autora romana „Ratni konj“.

Kada se mladi Tomo Pisful dobrovoljno prijavi u vojsku, njegov zaštitnički stariji brat Čarli ga prati do Flandrije. Međutim, tu će obojica iskusiti brutalnost rata, daleko od porodičnog života i njihovog rivalstva za naklonost Moli Monks.

Sa fantastičnom glumačkom postavom koju čine pokojni Ričard Grifits (Hari Poter, Generacija za pamćenje) u svom poslednjem filmu, Frensis de la Tur (Alisa u zemlji čuda, Hugo), Džon Linč (Vrata sudbine) i Maksin Pik (Svila), „Redov Pisful“ je moćna i emotivna priča o adolescenciji, herojstvu i snažnoj porodičnoj odanosti koja se ničime ne može narušiti.

“Prelep film… malo je ostvarenja koja su tako dobro osmišljena, sa pametno izgrađenim likovima – ****” – Evening Standard

“…dobro snimljen, simpatičan i dirljiv” – Empire

“Delikatan i topao prikaz ljubavi prema porodici, prijateljima i svojoj zemlji, bez uobičajenog prenaglašenog paradiranja” – Cinevue