Moj brat Brus Li
Bruce Lee, My Brother

Dramatična biografija o legendi borilačkih veština koju pripoveda njegov mlađi brat Robert Li. Priča prati život Brus Lija kao buntovnog tinejdžera na ulicama Hong Konga pre odlaska u Ameriku sa samo 100 dolara u džepu i pre osvajanja sveta u 18-oj godini.

Mladi Brus Li je bio buntovnik, stalno učestvujući u uličnim borbama sa prijateljima Kongom i Jednorogom. Iako nepobediv kao ulični borac, Brusova ljubavna osvajanja nisu bila toliko uspešna. Ludo zaljubljen u Mendi, Brus shvata da deli istu strast sa prijateljem Kongom, dok je u njega zaljubljena Minik. Uprkos želji oca da uči veštine Tai-čija, on počinje da trenira borilački stil Ving Čun. Doživljava prvi veliki javni trijumf pobedom nad bokserom na turniru zahvaljujući svojim kunf-fu veštinama. Na veče svoje velike pobede, Brus saznaje za problem Konga sa drogom i njegovu zavisnost. Odlučuje da sa Jednorogom upadne u jazbinu opasnog narko-bosa. Tako postaje meta Trijadama kao i korumpiranim policajcima koji ga žele u zatvoru. Lijev otac, da bi mu spasio život, šalje ga u San Francisko gde Brus nastavlja studije. Ostalo je istorija….

“Moj brat Brus Li” na izuzetan način opisuje rani život Brus Lija, obraćajući pažnju na slavne prelomne trenutke u njegovom životu, prikazujući ga, ne kao zvezdu u usponu, već kao skromnu osobu i žestoko lojalnog prijatelja, brata i sina, kakav je i bio.


Nagrade
Hong Kong Film Awards
2011 – Nominated Hong Kong Film Award Best Actor – Tony Leung Ka Fai
Best Art Direction – Silver Cheung
Best Costume & Make Up Design – Stanley Cheung
Best New Performer – Hanjin Tan