Amalija, kraljica fada
Amalia

Od bede u detinjstvu do blistavog vrhunca karijere, Amalija Rodrigez, najčuvenija fado pevačica svih vremena, težila je da preživi i peva, da živi i voli. Ovo je priča o životu legende. Vi već poznajete legendarnu pevačicu, a sad po prvi put, upoznaćete ženu iza legende. 

Priča počinje u Njujorku i prati različite periode života dive od 1954 do 1984 godine, otkrivajući tajne njenog života i oživljavajući neke od naupečatljivijih trenutaka njene umetničke karijere. Priča teče od preranog odvajanja od roditelja i sumnjivog pomirenja obeleženog ravnodušnošću majke i smrću sestre Aninjaš; njen život kao mlade žene obeležen je strašću sa mladim sviračem gitare – amaterom Franciskom Kruzom; zatim sledi lokalni i svetski uspeh, uz bolan period ispunjen porodičnim izdajama, političkoj povezanosti sa fašističkim režimom do veličanstvenog povratka nastupom u Lisabonskom Koliseju gde je doživela trijumf.

“Amalija” je biografska priča o ženi koja je postala jedna od najvažnijih muzičkih ličnosti svih vremena. “Amalija” vas vodi na uzbudljivo putovanje kroz istoriju fado muzike.