Sunđer Bob Kockalone
SpongeBob SquarePants

Pre petnaest godina, 1999, televizija Nickelodeon prikazala je prvu epizodu serije “Sunđer Bob Kockalone”, a malo ko je tada mogao da pretpostavi da će taj crtani film postati svetski fenomen preveden na 25 jezika, gledan na televizijama u 170 zemalja.

Duboko dole u Pacifiku, u gradu Koralovu, živi četvrtasti, žuti morski sunđer zvani Sunđer Bob Kockalone. Sunđer bob živi u ananasu sa svojim ljubimcem Gerijem, obožava svoj posao kuvara kod Keba Krabe i ima tu osobinu da upada u razne nevolje, a da nije ni svestan toga. Kada ne ide na živce svom komšiji Lignjoslavu, Sunđer Bob obično zapada u čudne situacije sa svojim prijateljem Patrikom, morskom zvezdom, ili sa svojom prijateljicom uvek željnom uzbuđenja, vevericom Sendi.

SunđerBob Kockalone je Emmy-jem nagrađivana američka animirana serija i medijski fenomen koji traje već petnaest godina. Godine 2007. magazin TIME proglasio je seriju jednim od najznačajnijih televizijskih programa ikada produciranim. Izvorno napravljen za kanal Nickelodeon, SunđerBob se danas emituje na televizijama širom sveta. Tvorac serije je bivši morski biolog i animator Stiven Hilenburg.

“Najbolji program svih vremena!” – TV Tropes

“Ako još uvek ne poznajete SunđerBoba… a gde ste bili do sada?” – Trusted Reviews

“Jedna od najbolje pisanih komedija na televiziji. Ne među dečjim programima, ne među animacijama, već među komedijama. Tačka.” – Entertainment Weekly


Nagrade i nominacije
Nominovan za 8 Primetime Emmy nagrada. Još 40 nagrada i 32 nominacije